הרניה המלצות

הרניה המלצותבקע הוא מצב רפואי שכיח ביותר המתרחש הן בתינוקות וילדים והן בגברים ונשים בכל שכבות הגילאים. השכיחות של סוגי הבקע השונים עומדת על כשני אחוז באוכלוסייה הכללית, כשמדי שנה מבוצעים בארצות הברית כ-700,000 ניתוחים לתיקון בקעים ובבריטניה כ-100,000.

הואיל ומדובר בבעיה רפואית שעשויה להוביל לסיבוכים קשים, לרבות סיבוכים מסכני חיים, ישנה חשיבות עליונה להגביר את המודעות של הציבור למצב שכיח זה.

במאמר שלפניכם תמצאו צרור המלצות הרלוונטיות לסובלים מסוגים שונים של בקעים ובכלל זה בקע טבורי, בקע בצלקת, בקע פמורלי, בקע סרעפתי ועוד.

אל תזניחו

במקרים רבים הבקע שהתפתח באזור זה או אחר בגוף, לא בא לידי ביטוי בתסמינים קליניים. כמו כן במקרים מסוימים הבקע בא לידי ביטוי בתסמינים קלים בלבד, שלא מפריעים לתפקוד היומיומי ולא גורמים לכאבים.

כך למשל במקרים מסוימים הבקע בא לידי ביטוי בבליטה קלה במפשעה אך באף תסמין מעבר לכך. לאור זאת ישנם אנשים רבים הסובלים מבקע, שכלל לא ניגשים לאבחון ולא מדווחים על תסמיני הבקע לרופא המשפחה שלהם.

חשוב להבין כי בקע הוא לא מצב רפואי החולף מאליו ובנוסף יש לזכור כי חלק ניכר מסוגי הבקעים נוטים לגדול ולהתרחב עם הזמן. אי לכך, לא מדובר בתופעה שכדאי להזניח. אמנם לא כל בקע מצריך טיפול מידי אך כל סוגי הבקעים דורשים ומצדיקים לכל הפחות מעקב רפואי או טיפול שמרני.

לפיכך בכל מקרה של תסמינים לא מוכרים ובכל מקרה של חשד לבקע, יש לגשת ללא דיחוי לבדיקה רפואית. בהקשר זה יש לציין כי חלק מהבקעים מתגלים בעקבות מצב חירום רפואי, כשבמקרים רבים ניתן היה לאבחן אותם מוקדם יותר בבדיקה פשוטה.

קבלו מידע מרופאים מומחים בלבד

הואיל ומדובר בבעיה שכיחה מאוד באוכלוסייה הכללית, אין זה פלא שברחבי הרשת ניתן למצוא כמויות גדולות של מידע בנוגע לבקעים. אמנם ברחבי הרשת יש לא מעט מקורות מידע אמינים שניתן להסתמך עליהם אך כך בדיוק ישנם גם מקורות מידע שאינם אמינים כלל וכלל.

צאו מתוך נקודת הנחה שחלק ואפילו חלק ניכר מהמידע שאתם קוראים ברשת בנוגע לבקעים אינו נכון, ישנם גם מקורות מידע שאינם מעודכנים ובאופן כללי נבירה בכמויות המידע האינסופיות שזמינות כיום ברשת, עשויה להוביל בסופו של יום לבלבול ואף לחוסר אונים.

המידע שמצוי ברשת יכול לגרום לגולש להילחץ ולפחד מפגישה עם רופא ולכן ישנם גולשים המעדיפים לקבל את מה שהם קוראים ברשת כ"תורה מסיני" ולא להגיע לפגישה עם מומחה. ההמלצה הטובה ביותר שניתן לתת בנושא זה היא להמעיט בקריאת מידע ברשת. תחת זאת יש להגיע לפגישת ייעוץ עם רופא מומחה, שמהווה את מקור המידע האמין והמקצועי ביותר.

הפגישה הראשונה צריכה להיות עם רופא המשפחה, שלרוב יפנה את המטופל בהינתן התסמינים המתאימים לרופא מומחה בכירורגיה כללית. כמו כן בהקשר זה נמליץ לכם להכין (לפני הפגישה עם הרופא) רשימה של שאלות שאתם מעוניינים לקבל עליהן תשובה, על מנת שלא תשכחו מה שרציתם לשאול בזמן הפגישה עצמה.

למדו על האלטרנטיבות שעומדות בפניכם

ישנם סוגים רבים של בקעים שניתן לטפל בהם אך ורק על ידי ניתוח ולכן מטופלים רבים מלכתחילה לא מביעים עניין בנוגע לאלטרנטיבות ולאפשרויות הנוספות שעומדות בפניהם. כך לדוגמה מטופלים שלא מעוניינים לעבור ניתוח או מטופלים בסיכון גבוה שסובלים מבקע בצלקת, יכולים להסתפק במקרים מסוימים בחגורת בטן אלסטית ובמעקב.

כמו כן מטופלים הסובלים מסוג מסוים של בקע סרעפתי (בקע גולש) יכולים להסתפק במקרים מסוימים במעקב רפואי ובטיפול תרופתי הכולל בין היתר תרופות להפחתת חומציות הקיבה ותרופות להפחתת הלחץ משוער הקיבה.

מובן שבמקרים מסוימים אין מנוס ממעבר של ניתוח לתיקון הבקע אך זהו בפירוש לא המצב בכל המקרים כולם. לכן חשוב להתייעץ עם הרופא המטפל בנוגע לכל הדרכים שבהן ניתן להתמודד עם הבקע ולבצע שיקולי עלות מול תועלת בנוגע לאפשרויות השונות הפתוחות בפני המטופל, בשיתוף עם המנתח.

הקפידו להיצמד להנחיות הרופא

אחד הסיבוכים המרכזיים של ניתוח לתיקון בקע הוא חזרה של הבקע בשלב כזה או אחר לאחר הניתוח. ישנם נתונים שונים בנוגע לשכיחות הסיבוך ולסיכון שהבקע יחזור המשתנים בהתאם לסוג הניתוח, סוג הבקע שתוקן בניתוח, מצבו הכללי של המטופל, גילו ועוד. יחד עם זאת, המטופל יכול להפחית את הסיכוי שיצטרך לעבור ניתוח נוסף לתיקון הבקע לו רק יואיל להיצמד באופן קפדני להנחיות המנתח.

היצמדות קפדנית להנחיות המנתח לתקופה שאחרי הניתוח לא רק תסייע למטופל למזער את הסיכוי לחזרת הבקע אלא גם תסייע בהחלמה, תזרז את ריפוי החתך הניתוחי ואף תמנע כאבים מיותרים.

לכן חשוב לוודא שהמטופל הבין היטב את ההנחיות שניתנו לו בעל פה ובכתב ובכל מקרה של חוסר ודאות עדיף שלא להתבייש אלא לבקש הסבר נוסף. במילים פשוטות מומלץ שלא תעזבו את בית החולים לפני שתהיו בטוחים לחלוטין שהבנתם את ההנחיות שניתנו לכם.

היו ערים לתסמינים חשודים לאחר הניתוח

לסיום נמליץ לכם לשמור על ערנות לאחר הניתוח ולשים לב לכל תסמין חדש שהתפתח. הכוונה היא למשל לכאבים חזקים, דימומים, בליטה או חוסר סימטריה באזור הניתוח ועוד.

למעשה מומלץ לבקש מהמנתח שיספק לכם רשימה של תסמינים חשודים שעליכם לשים אליהם לב ובכל מקרה של הופעת תסמין חשוד לאחר הניתוח יש ליצור קשר ללא דיחוי עם הרופא המטפל או עם רופא המשפחה. גם כאן יש לציין כי ההזנחה עשויה להוביל לנזק ולכן חשוב שלא להתמהמה עם הדיווח לגורם הרפואי.

פורטל בנושא כאב

הפורטל המוביל בנושא כאב

אז מה היה לנו בכתבה:
כתבות נוספות בנושא
לקבלת מחיר מיוחד עבור רכישת מכשיר בקיורלייזר
דרך המרכז לאבחון כאב השאירו פרטים
דילוג לתוכן