מכון שיקום למחלימים מניתוח הרניה

החלמה מניתוח היא תהליך ארוך ומייגע. בין אם זה ניתוח לב, גב, מעקפים או כל ניתוח קשה אחר, יש צורך בסיסי להחלים מהחוויהמכון שיקום למחלימים מניתוח הרניה הלא פשוטה הזאת. מטופלים רבים משוחררים מבית החולים לפני שחזרו לפעילות פיזית מלאה, ודבר זה מכביד על לא מעט מהם. למרות שאפשר לעבור תהליך שיקומי מלא גם בבית, בכתבה זו נחקור את עולם מכוני השיקום הקיימים בארץ וכיצד הם מסייעים לאותם אנשים המתקשים לעבור את תהליך ההחלמה בביתם.

נשתמש בניתוח קילה בתור הדוגמה המרכזית לתהליך המלא – הופעת הבעיה הדורשת טיפול, ניתוח, ושיקום.

מה זה בעצם קילה?

קילה, או בשמו המקצועי "בקע" או "הרניה", היא תופעה אשר מתרחשת כאשר רקמה או איבר יוצאים באופן חריג מדופנות החלל בו הם בדרך כלל שוכנים, לרוב בגלל איזשהו פגם אשר התרחש בגבולות החלל שלהם. סוגי הקילה הנפוצים ביותר מתרחשים באזור המפשעה והבטן, ולרוב קורים בצד ימין. ישנם גם אזורים פחות שכיחים כגון: צלקות ניתוחיות, הטבור או הסרעפת. הסוג המסוכן ביותר שבו קילה יכול להופיע נקרא "בקע חנוק".

מהם תסמיני בקע?

יש כמה תסמינים המזוהים עם הרניה או בקע, ביניהם:

  • בליטה או נפיחות במפשעה או בשק האשכים
  • אי נוחות מתמשכת במפשעה אשר מתרחשת בעיקר כשמתכופפים או מרימים משהו
  • כבדות מתמשכת במפשעה או בבטן
  • כאב או אי נוחות במהלך פעילויות מעיים או מתן שתן
  • כאב או אי נוחות לקראת סוף היום, במיוחד אם עמדתם הרבה
  • סימפטומים של בקע חנוק אשר כוללים חום, הקאות, בחילות והתכווצויות קשות במיוחד.

במידה ואתם או אדם היקר לכם מרגיש חלק מן הסימפטומים האלה, עדיף לטפל בהרניה כמה שיותר מהר. גשו לרופא בהקדם וקבלו ייעוץ רפואי מתאים.

אילו אפשרויות טיפול בקילה קיימות כיום?

חשוב לציין, לא כל מצב של קילה מחייב ניתוח. לעיתים, מעקב צמוד אחר התסמינים ומניעת התפתחות מספיקה. במקרים רבים תסמיני הקילה אינם חמורים מספיק לתקופה ארוכה ולמרות זאת עדיין לא תתבצע התערבות פולשנית. במידה ואכן מחליטים לבצע ניתוח קילה, דבר אשר יוחלט על ידי רופא בלבד, הטיפול כולל לרוב החזרה של האיבר אשר יצא מהגבולות שלו אל המקום בו הוא אמור להיות. לאחר מכן תתבצע תפירה הן של הבקע והן של חתכים אשר בוצעו במהלך הניתוח.

החלמה מניתוח הרניה

כפי שציינו מקודם, הדרך הנפוצה ביותר לשיקום לאחר ניתוח הרניה היא שיקום ביתי. הטענה היא שעדיף לאדם לחזור כמה שיותר מהר לסביבה אותה הוא מכיר, הלא היא הבית שלו. שם, אדם יכול להשתקם בצורה המהירה והטובה ביותר, עם חשיפה מינימלית לזיהומים חיצוניים. טיפול ביתי יכלול ברוב המקרים פגישה עם פיזיותרפיסט מספר פעמים בשבוע, אשר יכוון את המטופל בדרך הטובה ביותר לנוע, וכיצד לחזור לפעילות מלאה במהרה.

כיצד מכוני שיקום מסייעים להחלמה מניתוח קילה?

כמובן, לא לכולם שיקום ביתי הוא הפתרון המתאים ביותר. אם כי ייתכן שמבחינה פיזית לאדם המחלים בבית ישנם פחות סיכונים – מכוני שיקום מציעים דבר נוסף חשוב לא פחות, תמיכה זמינה בכל רגע.
מטופלים רבים ובעיקר מבוגרים אשר גרים לבד, חווים בדידות קשה. מצב כזה מחמיר כאשר מוסיפים החלמה מניתוח קשה כמו הרניה, דבר שיכול לקחת מספר שבועות.

מכון שיקום מציע לאדם המתאושש חזרה הדרגתית לחיי היום יום תוך כדי השגחה רפואית קפדנית, הקפדה על דיאטה נכונה לאחר ניתוח ופיזיותרפיה. בנוסף, ישנן הדרכות וסדנאות למטופלי המכון אשר עוזרות בשמירה על חיי חברה פעילים ומניעת תחושת הכבדות המלווה לרוב מחלימים מניתוח. שהייה במכון שיקום עולה בממוצע 450 ש"ח ליום למטופל, ודואגת להחזיר את השוהה למיטבו בצורה הנכונה ביותר.

מקורות ולקריאה נוספת:

https://www.medicalnewstoday.com/articles/319753#when-is-surgery-necessary

פורטל בנושא כאב

הפורטל המוביל בנושא כאב

אז מה היה לנו בכתבה:
לקבלת מחיר מיוחד עבור רכישת מכשיר בקיורלייזר
דרך המרכז לאבחון כאב השאירו פרטים
דילוג לתוכן