הרניה חוזרת

הרניה חוזרתבקע חוזר (הרניה חוזרת) הוא בקע שהופיע בעבר, תוקן או טופל בניתוח ולאחר תקופה מסוימת הופיע פעם נוספת במקום שבו הופיע לראשונה.

בקע מפשעתי חוזר מהווה סיבוך שכיח יחסית של ניתוחים לתיקון בקע מפשעתי ולפי ההערכות בין 15-5 אחוז מהמנותחים יסבלו מסיבוך זה.

אם הבקע חזר זמן קצר לאחר ניתוח התיקון, רוב הסיכויים שנגרם כתוצאה מטכניקת ניתוח לקויה.

הגורמים לחזרת הבקע

  • חולשה של הדופן באזור הניתוח – בדרך כלל חולשה של הדופן באזור הניתוח היא תוצאה של זיהומים מקומיים או מתח גבוה מדי של הפסציה באזור המנותח. כפועל יוצא מכך, הפסציה נקרעת, הדופן נחלשת והבקע מתרחש פעם נוספת.
  • בקע בלתי ישיר – במקרים מסוימים הניתוח מבוצע לצורך תיקון של בקע ישיר במטופל הסובל במקביל מבקע בלתי ישיר קטן יחסית שלא אובחן לפני או במהלך הניתוח. במקרים אלה עשוי להתפתח באזור שק בקע למרות הניתוח.
  • עלייה בלחץ התוך-בטני – כל גורם המוביל לעלייה בלחץ התוך-בטני לאחר הניתוח, מגדיל את הסיכון להופעת בקע חוזר. בין היתר מדובר בשיעול כרוני, אצירת שתן, עצירות הגורמת למאמץ יתר בזמן היציאה, שאתות בטניות וכיו"ב. לאור זאת, לפני שמבצעים ניתוח לתיקון בקע, חשוב מאוד לשלול קיום של גורמים התורמים לעליית הלחץ התוך-בטני ולטפל בהם לפני שמבצעים את ניתוח התיקון.

מדוע ניתוח לתיקון בקע חוזר נחשב למורכב יותר?

תיקון של בקע חוזר נחשב למאתגר, קשה ומורכב יותר בהשוואה לניתוח סטנדרטי המבוצע לצורך תיקון של בקע. הסיבה לכך נעוצה בעובדה שבמקרה של בקע חוזר, יש צורך לבצע שחזור אנטומי של השכבות הפגועות בשל הרס האנטומיה בניתוח המקורי ושחזור השכבות.

למעשה לא תמיד ניתן לביצוע. במקרים שבהם יש לבצע ניתוח לתיקון בקע חוזר, ניתוח הבחירה יהיה ניתוח התיקון על שם קופר (Cooper repair) או תיקון בעזרת רשת סינטטית.

יש לציין כי בשנים האחרונות גובר השימוש בגישה הלפרוסקופית, המאפשרת לתקן בקעים חוזרים באמצעות הנחת רשת סינטטית וקיבוע הרשת בחלק הפנימי של התעלה המפשעתית, מבלי שיהיה צורך לפתוח את התעלה ולבצע שחזור אנטומי של הרקמות ההרוסות.

פורטל בנושא כאב

הפורטל המוביל בנושא כאב

אז מה היה לנו בכתבה:
כתבות נוספות בנושא
לקבלת מחיר מיוחד עבור רכישת מכשיר בקיורלייזר
דרך המרכז לאבחון כאב השאירו פרטים
דילוג לתוכן