כל אדם הסובל מכאב כרוני, בטח כזה אשר משבית אותו ומפריע לו בשגרת החיים מחפש כל הזמן פתרון להפיג את הכאב ולקבל את שמחת החיים שלו בחזרה. הניסיונות הבלתי פוסקים למצוא את הטיפול שיעזור או את הכדור שיפיג את הכאב יכולים ליצור המון תסכול בטח אם המצב נמשך כמה שנים ואין מזור לכאב.
מדענים וחוקרים רבים פועלים כל הזמן על מנת לחקור ולפתח פתרונות חדשים ונוספים לנושא של כאב שכן זהו נושא שמשפיע על עשרות אלפי אנשים.
אילו אפשרויות לשיכוך כאבים קיימות היום?
הפתרון הראשון והמוכר ביותר הינו משככי כאבים, למשל כדורים אותם ניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם רופא כמו אקמול, אופטלגין, אדוויל, נורופן, יש תרופות מרשם כמו אוקסיקודון, מורפין, פרקוסט ועוד אשר אחת מהבעיות שלהן הוא הסיכון בהתמכרות.
מעבר לנטילת כדורים יש גם אפשרות לטפל בכאב על ידי הזרקה מקומית של חומרים שונים כמו קורטיזון, סטרואידים או וולטרן.
הכדורים והזריקות הן לרוב פתרון זמני ויש ליטול אותם שוב לאחר שהשפעת הכדור שנלקח או הזריקה שבוצעה מתפוגגת.
כיום אפשר גם למצוא טיפולי לייזר ואולטרסאונד אשר יכולים להוות פתרון טוב להתמודדות עם כאב, בעיקר כאב כרוני וחשוב לדעת שיש כאבים שבאמצעות טיפול פיזיותרפיה או הידרותרפיה הכאב עובר לחלוטין או נרגע משמעותית ואיכות החיים משתפרת פלאים.
כמובן שיש גם אפשרות להיעזר ברפואה משלימה: דיקור סיני, עיסוי, רפלקסולוגיה, צמחי מרפא, שיאצו, רפואת תדרים ועוד.
מה טומן בחובו העתיד בתחום של משככי כאבים?
אין ספק שדרוש מענה טוב ויעיל לסובלים מכאב כרוני, בעיקר לאלו אשר מתקשים לקבל מענה מספק וטוב ממשככי הכאבים הקיימים, וסובלים מאוד בחיי היום יום. מה עוד שנטילה קבועה של תרופות גם כאלו עם מרשם רופא וגם כאלו ללא מרשם יכולה בסופו של דבר לגרום לנזקים ארוכי טווח ולכן חשוב לעודד באופן קבוע מציאת פתרונות טובים וראויים.
חוקרים מכל העולם וחברות רבות מחפשים פתרונות להתמודדות עם כאב בגישה הרפואית הקלאסית אך לצד זאת יש במקביל חקירה מתמדת וחיפוש פתרונות טבעיים יותר, אשר יוכלו לתת את המענה ולהקל את סבלם של אנשים המתמודדים עם כאב כרוני יום יומי.
אחד מהדברים אשר התגלו ונמצאים כיום במחקר ובדיקה הינו קקטוס הגדל במרוקו המסייע לטיפול בכאב כרוני.
כיצד עשוי הקטטוס "המרוקאי" לסייע בטיפול בכאב כרוני?
הטעמים של המזונות שאנו אוכלים מזוהים על ידי הלשון שלנו, אשר מכילה קולטני טעם מיוחדים הנקראים פקיעיות. אותן פקיעיות למעשה מאפשרות לנו לזהות טעמים כמו חמוץ, מתוק ומלוח, אך חריף למרות שרבים חושבים שהוא טעם איננו טעם, אלא תגובה של קולטנים בפה לגירוי הנובע ממגע, חום וכאב. ישנם קקטוסים המפיקים חומרים חריפים מאוד, ברמה שיכולה להרוג תאי עצב כמו הקקטוס שנמצא במרוקו.
התגלית הזו הביאה חוקרים לבדוק את האפשרות להיעזר באותו חומר חריף שנמצא בתוך הקקטוס, על מנת ולסייע לאנשים הסובלים מכאב כרוני על ידי נטרול התחושה של העצבים הקשורים לכאב.
האם יש סיכונים לשימוש בקקטוס כמשכך כאבים?
חשוב לזכור שהחומר המופק מהקקטוס חריף ביותר וגורם למוות של תאי העצב, תא עצב שמת אינו ניתן לשיקום, לא ניתן להחיות אותו וגם אם רוצים לא ניתן להחזיר את הגלגל לאחור.
כמו כן משום שפתרון זה הינו חדש יחסית וטרם נבדק בצורה נרחבת על בני אדם הנתונים על ההשפעה ארוכת הטווח של התהליך איננה ידועה.