טיפול NLP מסייע בהתמודדות עם כאב

כל אדם סובל מכאבים מפעם לפעם. כאשר הם חמורים או תדירים מדי, יכולת התפקוד שלו בשגרה יורדת פלאים. אין צל של ספקטיפול NLP בהתמודדות עם כאב שטיפול נקודתי בתסמינים, יחד עם זיהוי מקור הכאב (שיכול להיות שורשי מאוד), הם תנאים מרכזיים בדרך להצלחה. אלא שלצד הטיפולים המסורתיים, דוגמת תרופות, ניתוחים או פיזיותרפיה, ניתן לטפל בגוף גם באמצעות שיטת NLP.

למרות שמדובר בעיקרו של דבר בשיטה פסיכולוגית, העוסקת במידה לא מבוטלת בתקשורת בין אישית, היא בהחלט עשויה לסייע בהתמודדות שלנו עם הכאבים. על האופן שבו NLP עשוי לסייע לסובלים מכאבים, וכמה טיפים מוצלחים למיקסום התהליך, במאמר הבא.

מהם הצדדים הטיפוליים ב-NLP?

NLP מיועדת במידה רבה להשפיע וליצור שינוי במחשבותיו, ברגשותיו ובצורת ההתנהגות של אדם מסוים, תוך שינוי דפוסים והרגלים שהוא אימץ עם הזמן. במהלך השנים הבחינו שהשיטה עשויה לכלול בתוכה אפשרות להשפעה חיובית על בריאות האדם, הן במישור הנפשי והן במישור הפיזי.

איך בדיוק זה עובד? ברור כי ניתן לכתוב ספרים שלמים על האופן בו מאפיינים משיטת ה-NLP עשויים להיכנס לתמונת המאבק שלנו בכאבים, מה גם שעשוי להיות הבדל בהתאם למאפייני האדם, לסוג הכאבים שהוא סובל מהם, לתדירות הכאב וכן הלאה. אולם השורה התחתונה היא שהמענה הטיפולים בכאבים, במחלות ובבעיות אחרות בהחלט קיים, ולו מכיוון ש-NLP מניחה קשר מובהק בין גוף לנפש.

על פי עקרונות ה-NLP, כאבים שמופיעים אצל האדם מצביעים פעמים רבות על חוסר איזון בגוף, בנפש או ביחסים ביניהם. זוהי בעצם הדרך של הגוף לתקשר עם האדם, להראות לו שיש בעיה הדורשת התייחסות וטיפול. כך למשל כאבים עשויים להצביע, בצורה ישירה או עקיפה, על שינוי נדרש באורח החיים של האדם – למשל פעולות שהוא מבצע ושמגבירות אצלו את הכאבים, מערכות יחסים שהוא מנהל אך אינן בריאות עבורו, צרכים שהוא זקוק להם בנקודת הזמן הנוכחית אך אינו מקבל וכן הלאה. השיטה למעשה מלמדת את האדם כיצד להקשיב לגוף ולנפש שלו, להבחין במסרים ולפעול על מנת ליצור את האיזון המתבקש בין הגוף לנפש.

גם התת מודע מעורב בתהליכי ההתמודדות עם כאבים

תת המודע עשוי להיות חלק מרכזי בתמונה, והשיטה אכן מעניקה לו תשומת לב ניכרת. NLP גורסת שתת המודע הוא הרכיב בתודעה המקבל על עצמו את האחריות לפעילות המערכות ולאופן שבו הגוף והנפש מתנהלים בצורה אוטונומית. לא מדובר כאן בהכרח בחתירה לעבר של האדם כדי לראות איך הוא בא לידי ביטוי בתת המודע, אלא בניסיון להבין את האופן בו תת המודע עובד כאן ועכשיו, במטרה לשנות אותו ולשפר את בריאות האדם ומצבו.

אחת המטרות העיקריות של טיפולי NLP היא לתכנן בצורה מחודשת את המחשבות, ההתנהגות והרגשות של האדם. המטרה בהקשר הנוכחי היא לאמץ את כל מה שנחשב לבריא ולמועיל לגוף, ומנגד להימנע מפעולות המגבירות את הכאבים, מסבירות אותם וגורמות לתופעות לוואי לא נעימות אחרות.

איך נערכים טיפולי NLP בפועל?

ניתן ולעיתים אף מומלץ מאוד לשלב את NLP עם עולמות טיפוליים אחרים. במקרה של התמודדות עם כאבים, שילוב מוצלח במיוחד הוא בין NLP לבין דמיון מודרך. הדמיון המודרך עשוי להביא לשינוי מחשבות ורגשות המקושרים לחוויית הכאב של האדם, ובכך לקרב אותו לעבר ההתמודדות המוצלחת איתו.

טיפולי NLP, עם או בלי דמיון מודרך, דורשים פעמים רבות התמדה על מנת שניתן יהיה להגיע לתוצאות להן מצפים. מומחה לתחום יבנה תוכנית טיפולית, שעשויה להימשך מספר חודשים – אך לחולל שינויים מרחיקי לכת אצל האדם בטווח הקצר והארוך כאחד.

מקורות ולקריאה נוספת:

From Pain to Gain With NLP
Neuro-Linguistic Programming – Wikipedia
Introducing Neuro-Linguistic Programming – NLPresearch
Neuro-linguistic programming, volume I : the study of the structure of subjective experience
מה ההבדל בין NLP לדמיון מודרך? ליאור ברקן מסביר

אולי יעניין אותך גם:

מהו כאב בטן פונקציונלי – שיטות לטיפול והתמודדות עם כאב בטן

פורטל בנושא כאב

הפורטל המוביל בנושא כאב

אז מה היה לנו בכתבה:
לקבלת מחיר מיוחד עבור רכישת מכשיר בקיורלייזר
דרך המרכז לאבחון כאב השאירו פרטים
דילוג לתוכן