דלקת בשריר

דלקת בשריר היא תופעה שכיחה מאוד בה מצטבר תהליך דלקתי ברקמת השריר וגורם לכאב רב. הדלקת נגרמת בדרך כלל לאחר פעילות גופנית מאומצת, בה נוצרים קרעים קטנים ברקמה שגוררים את הגעתם של תאי דלקת שגורמים להתפתחות הכאב האופיינית.

על פי רוב, דלקת בשריר מתפרצת אצל ספורטאים העומדים בעומסי אימונים כבדים ומפעילים את השריר בעצמה גבוהה מדי, מה שגורם לדלקת.

מצד שני, הדלקת עלולה להתפתח גם אצל אנשים שאינם עוסקים בדרך כלל בפעילות גופנית, והחליטו להתחיל להתאמן באופן פתאומי ולא בהדרגה.

גורמים

הגורמים לדלקת בשריר הם מגוונים מאוד, אך הבסיס לבעיה הוא פגיעה ברקמת השריר והגעת תאים דלקתיים לאזור.

פגיעה בשריר עלולה להיגרם עקב טראומה, פעילות גופנית מאומצת או תנועה לא נכונה. כמעט כל מכה בגוף גוררת כאב רב והתפתחות דלקת, וגם מכה בשריר עלולה להוביל להתפתחות דלקת באזור. פגיעה נפוצה שגורמת לדלקת בשריר היא "רגל עץ", בה התנגשות קשה בשריר הירך גורמת לכאב רב הנמשך מספר ימים.

מאמץ גופני, בעיקר כנגד משקל גבוה הוא גורם שכיח ביותר לדלקת בשרירים ובגידים. מתאמנים רבים בחדר כושר סובלים במהלך חודשי האימונים הראשונים מדלקות חוזרות וטורדניות, בעיקר באזור הכתף ושרירי הטרפז.

דלקות אלה נגרמות על רקע המאמץ הנרחב שבוצע במהלך האימונים וקרעים קטנים שנוצרו ברקמת השריר. התוצאה היא כמובן דלקת, שגורמת לכאב רב בכל תנועה ודורשת מנוחה מוחלטת.

כמו כן, גם תנועה לא נכונה עלולה לגרום להתפתחות קרעים קטנים (בעיקר ברצועות) ולדלקת. התופעה הזו שכיחה גם כן אצל ספורטאים, המבצעים תנועות חדות ולא מבוקרות ולכן חשופים להתפתחות דלקת בשרירים.

מלבד גורמים אלה, דלקת בשרירים עלולה להתפתח גם על רקע מחלות סיסטמיות, כמו לופוס, דלקת פרקים, דלקת פרקים ראומטית ומחלות אוטואימוניות אחרות. במקרים אלה התפתחות התגובה הדלקתית אינה קשורה לתנועה או לפעילות גופנית, ומובילה לכאב קשה לטיפול.

סימנים לדלקת שרירים

דלקת בשריר מתאפיינת בכאב חד שמוחמר עם הפעלת השריר ומוקל בזמן מנוחה. הכאב עשוי לגרום להרגשת שריפה ממוקדת ויכול להופיע גם בלחיצה, וכמו כן גורם לנפיחות רבה באזור. כאבי השריר הנגרמים כתוצאה מהדלקת גורמים לפגיעה קשה ביכולת התנועה, ומגבילים מאוד במהלך התקופה עד ההחלמה המלאה.

אזור שנגרמה בו בעבר דלקת נמצא בסיכון גבוה יותר לפתח דלקת חוזרת, וזאת בגלל הקרעים הקטנים שנוצרו בו. ולכן, חשוב להישמר מפני התפתחות דלקת בשריר, ולהקפיד על זהירות במהלך הפעילות הגופנית.

הטיפול בדלקת שרירים

הטיפול בדלקת בשריר מתבסס על טיפול מקומי במשחות נוגדות דלקת ובטיפול סיסטמי על ידי כדורים מתאימים. דלקת דורשת מנוחה מלאה של השריר שנפגע, הפסקת האימונים והרמת האיבר הפגוע, וזאת על מנת לזרז את תהליך ההחלמה ולהבטיח את שלמותו.

בנוסף, פעמים רבות מומלץ להניח על אזור הדלקת קרח, וזאת בכדי להקל על הכאב ולהגביל את זרימת הדם לאזור ובכך להפחית את הגעת התאים הדלקתיים לרקמה.

לא רק טיפול תרופתי יש, וניתן לשלב ולטפל גם באופן מקומי באיזור הפגוע באמצעות מכשיר לייזר ביתי העוזר בהפחתה משמעותית של הכאב.

המכשירים כיום, המבוססים על טכנולוגיית לייזר רך חדישה ומתקדמת ונמצאים בכל מכוני טיפולי פיזיותרפיה למיניהם, נמצאים גם בשימוש ביתי. היתרון הגדול של מכשירים אלו הוא באפשרות טיפול מהירה יחסית בנוחות הביתית.

מומלץ לבחון שימוש במכשיר זה לאחר התייעצות עם רופא המטפל, השימוש אינו מצריך ידע מוקדם ואינו גורם לשום תופעת לוואי.

תרופות לטיפול בדלקות

הטיפול הנפוץ ביותר בדלקות שרירים הוא משחות אנטי דלקתיות, כמו וולטרן. שימוש נכון במשחות אלה הכולל מריחה מספר פעמים ביום יכול להקל באופן משמעותי על הכאב ולגרום להפחתת התגובה הדלקתית. משחות אלה אינן רק נוגדות כאב, אלא גם אנטי דלקתיות, ועוזרות לזירוז ההחלמה של הדלקת.

במקרים רבים, הרופאים ממליצים על שימוש בתרופות סיסטמיות כמו אטופן, הגורמות לירידה משמעותית בכאב ובנפיחות, ועוזרות לקיצור משך ההחלמה מהדלקת. תרופות אלה ניתנות על ידי מרשם רופא בלבד, והן נחשבות ליעילות מאוד בטיפול בבעיה.

אצל ספורטאים מקצועיים, ניתן לטפל בדלקת על ידי זריקות שונות, בעיקר ממשפחת הסטרואידים כמו קורטיזון. זריקות אלה מקלות באופן מיידי על התגובה הדלקתית ועוזרות להעלים את הדלקת.

סובל/ת מדלקת בשרירים? מכשיר מיוחד לטיפול בדלקות חוזרות וכאב כרוני

פורטל בנושא כאב

הפורטל המוביל בנושא כאב

אז מה היה לנו בכתבה:
כתבות נוספות בנושא
טיפול הומאופתי - התחילו את מסע הריפוי שלכם
דילוג לתוכן