כך תדעו אם אתם סובלים מקלקול קיבה

כך תדעו אם אתם סובלים מקלקול קיבהצרבות, כאבי בטן, נפיחות, גזים. כל אחד מתסמינים אלו נשמעים מוכרים כמעט לכל אדם, החווה אותם כמעט מדי יום. למעשה, אחד מתוך חמישה אנשים, מעל גיל שלושים, סובל מעצירות וחוויות קלקול קיבה במהלך החיים, כולל בעיות ריפלוקס.

בעיות בריאות עיכול אלו מתרחשות במערכת העיכול, הפועלת מהפה אל פי הטבעת. בעוד שהגורמים הבולטים ביותר של בעיות עיכול נובעים מהמזונות, קיימים גורמים רבים אחרים העשויים להוציא את מערכת העיכול מאיזון, כולל מתח, תרופות מסוימות, אלכוהול, עישון, חוסר פעילות או פשוט אכילה מהירה מדי. בעוד שבעיות בריאות העיכול לא תמיד מצדיקות התייעצות עם רופא, הן עשויות לגרום לתחושת נמנום, חוסר נוחות וקשיי התמקדות במשימות היומיום.

נפיחות

זוהי תחושת כבדות, אטימות, או כאב מלווה בהתנפחות הבטן, במיוחד מתחת למותניים. אדם עלול לחוות אף עצירות, והמצב נפוץ יותר בקרב נשים מאשר גברים, במיוחד בשעות אחר הצהריים או הערב.

נפיחות היא בדרך כלל תוצאת עודף גזים בקרביים. חומרים מזינים שאינם מעוכלים, בדרך כלל סיבים במעיים, מותססים על ידי חיידקים במעיים, המייצרים גזים. שינוי בתזונה או הגברה פתאומית של צריכת הסיבים עשויה להוביל לעליית גזים וכתוצאה מכך לנפיחות. זהו תהליך נורמלי, אך מזונות עשירים בסיבים עשויים להחמיר תסמיני נפיחות. כדי להימנע ככל הניתן מגזים, מומלץ לכלול סיבים בתזונה בהדרגה, כך שהגוף יתרגל לחומרים החדשים.

התכווצויות וכאבים

תסמינים אלו מתבטאים בכאבים או חוסר נוחות בין החזה והמפשעה. קיימות סיבות אפשריות רבות לכאבים והתכווצויות, אך מיקומם עשוי להסביר אם מדובר בממצב בריאותי או קלקול קיבה. כאב המופעל על מחצית הבטן עשוי להיות קשור לבעיות עיכול, גזים, וירוס או צרבת.

כאבים ממוקדים יותר עשויים להצביע על בעיה עם איבר מסוים, כגון התוספתן או כיס המרה. כאבי התכווצויות עשויים לנבוע מגזים, נפיחות או כאבי מחזור חודשי. בעוד שמספר כאבי בטן נעלמים מעצמם, יש להתייעץ עם הרופא או הרוקח אם הם נמשכים, שכן מספר תרופות מסייעות בהקלת התסמינים.

בחילות

תחושת צורך להקיא, העשויה להיות מלווה בהקאות. הגוף מגיב במספר דרכים לפולשים כגון חיידקים, וירוסים או חומרים מגרים. הקאות היא אחת משיטות התגובה של הגוף. בחילות עשויות להוות סימן לכך שהבטן מבקשת לרוקן את עצמה, או סימן לקלקול קיבה.

הקאות בדרך כלל מקלות בחילות, היות וכך הגוף נפטר מהחומר המגרה. יש ללגום נוזלים צלולים כגון מים, מרק צח או משקאות ספורט על מנת למנוע התייבשות, ולהימנע ממזונות העלולים להוות מצוקה נוספת לבטן. תרופות זמניות להקלת בחילות ניתנות על ידי הרופא או הרוקח. טיפולים טבעיים כוללים טבליות ג'ינג'ר או תה נענע, המסייע להסדרת הבטן והרגעת תחושות הבחילה.

שלשולים

זוהי צואה רכה ונוזלית ביותר. בהתאם לגורם, היא עשויה להיות מלווה בכאבי בטן, דחיפות להגיע לשירותים ובריחת שתן. במקרים רבים, התסמינים יפתרו מעצמם בתוך מספר ימים. בתקופה זו, יש להקפיד לשתות הרבה נוזלים על מנת למנוע התייבשות. עד שהתסמינים יחלפו, מומלץ להימנע ממזונות ומשקאות העלולים להחמיר קלקול קיבה נוסף, כגון מזונות עשירים ביותר בסיבים, מאכלים חריפים, קפה ואלכוהול.

עצירות

מתרחשת כשאדם סובל מבעיית התאמצות פעולת מעיים. כשפעולת המעיים מתרחשת לעיתים רחוקות יותר מהרגיל, בדרך כלל זהו סימן לעצירות.

הגורם הנפוץ הוא חוסר סיבים תזונתיים. סיבים משפרים את פעולת המעיים, וגורמים אחרים כוללים צריכת נוזלים נמוכה, חוסר הקפדה על פעילות גופנית סדירה, תרופות מסוימות, הריון, גיל מתקדם ופשוט דחיית ההגעה לשירותים.

שינויים תזונתיים מסייעים למצב. יש להגדיל בהדרגה את כמות הסיבים היומיים, במיוחד דגנים. מומלץ לקחת תוסף סיבים אחת ליום, לוודא שתיית מספיק מים ולהקפיד על פעילות גופנית קבועה.

פורטל בנושא כאב

הפורטל המוביל בנושא כאב

אז מה היה לנו בכתבה:
כתבות נוספות בנושא
טיפול הומאופתי - התחילו את מסע הריפוי שלכם
דילוג לתוכן