טווינא – לטיפול בבעיות אורטופדיות

בעיות אורתופדיות והכאבים הנלווים אליהם יכולים להיות מטרידים ומציקים מאוד. כאשר עולה כי הרפואה המערבית לא מצליחה לסייע במידה המצופה, ניתן למצוא שיטות טיפול חלופיות שיכולות לעזור. לסובלים מכאבים הנובעים מבעיות אורתופדיות מציעה טווינא, שיטת טיפול סינית עתיקה, פתרון.

משמעות שמה של השיטה בסינית היא משיכה ותפיסה. יש בכך כדי לרמז על האופן שבו מבוצע הטיפול אך יש לו גם פן סמוי יותר, המתייחס לאנרגיה השורה בגופו של כל אחד מאיתנו (אנרגיה הסינים מכירים בשם צ'י).

טיפול באמצעות מגע

טווינא שייכת למשפחת הטיפולים שבהם השיפור אצל המטופל נובע ממגע. למרות הדמיון המסוים, לא מדובר בדיוק בעיסוי בסגנון סיני, כי אם דבר מה שהוא יותר מכך. המטפלים מתייחסים לאופי הבעיה ולסוג הכאב, שכן לפני הטיפול מתבצע אבחון ותשאול. בהתאם לדיווח של המטופל, מבצעים מיני סוגים של לחץ, מניפולציות ועיסויים תוך התייחסות לאנרגיה הזורמת בגופו של המטופל.

על פי הסינים, בגופנו זורמים מעין שבילים אנרגטיים שנקראים מרידיאנים. כאבים, גם כאלה שמקורם בבעיות אורתופדיות, נוצרים בשל חסימות במסלולי האנרגיה. שחרור החסימה או החסימות מביא להקלה משמעותית, חיזוק אנרגטי והקלה של הכאב.

מטפלים מנוסים בטכניקת טווינא מסבירים כי נדרשת מיומנות רבה על מנת ליישם כמו שצריך את הלחיצות. הלחיצות, שנעשות באמצעות אצבעות ידיו של המטפל המיומן צריכות להתבצע במקומות נבחרים ובלחץ הראוי, לא רך מדי ולא חזק מדי. את טכניקת הלחיצות רוכשים לאחר תרגול ממושך ותוך רכישת מודעות לזרימת אנרגית החיים המכונה, כאמור, צ'י.  

הליך הטיפול ובאילו כאבים מטפל?

כאשר פונים לטיפול טווינא עקב בעיות אורתופדיות וכאבים, כדאי לדעת למה לצפות. ככלל, הטיפול נחשב יעיל לשלל בעיות אורתופדיות ופציעות. יעיל לסובלים מכאבי גב וכאבי צוואר, כאבי מפרקים, כתף קפואה, טריגר פינגר (אצבע הדק), מרפק כואב וכיוצא באלה. יש לציין כי הטיפול יכול לסייע גם בבעיות נוספות, לרבות כאבי מחזור, למשל ואף מועקה נפשית.

הטיפול עצמו מבוצע על פי הצורך, כאשר המטופל או המטופלת ישובים על כיסא או שוכבים על מיטה קשיחה (הדומה למיטת טיפולים לעיסויים). לא נעשה שימוש בשמנים בדומה לעיסוי, הטיפול נעשה כשהמטופל לבוש בלבוש נוח.

שאלה מרכזית המעניינת את המטופלים היא כמה זמן אורך הטיפול. כמו כן, חשוב לדעת בתוך כמה זמן חלה הטבה ומרגישים הקלה. בדומה לטיפולי מגע אחרים, אפשרי כי הטבה מורגשת כבר לאחר שניים שלושה טיפולים אך לעיתים נחוצה סדרה ארוכה יותר. זה תלוי במצבו של המטופל, גיל, סוג הבעיה ורמת הכאב. כל טיפול אורך כ-45 דקות עד שעה.

רפואה סינית

טווינא הינו חלק עתיק מאוד ברפואה הסינית. כדאי לציין כי לצד שיטות כדוגמת טיפול בצמחים ואקופונקטורה, הנפוצים מאוד ברפואה הסינית, שמור לטווינא מקום של כבוד. למרות שבארץ הדיקור כיום יותר ידוע, בסין שיטה זו ידועה לא פחות והיא נלמדת במיטב בתי הספר לרפואה הסינית במסלול נפרד וייחודי.

אגב, אם שמעתם על שיטת הטיפול הסינית שיאצו, והיא דומה בעיניכם לטווינא, אינכם טועים. ההערכה המקובלת היא כי שיאצו הגיעה כשיטת טיפול מסין ליפן ועם הזמן קיבלה השיטה מאפיינים נוספים והפכה לשיאצו.

נמצאו עדויות כתובות לכך כי כבר לפני למעלה מ-2500 שנה שימשה טווינא כשיטת טיפול מקובלת בסין העתיקה. הסברה היא כי שיטה זו הקדימה את האקופונקטורה ואף העניקה לדיקור הסיני בסיס ידע רחב. שתי השיטות מבוססות על התייחסות לאנרגיה בגופו של המטופל ובשתי השיטות חשוב המיקום של הטיפול ביחס לגוף המטופל להשגת ההשפעה הרצויה.

מקורות:

https://www.clalit.co.il/he/lifestyle/Pages/twina_10.aspx

https://www.maccabitivi.co.il/treatments/tui-na/

https://www.kesemhamaga.co.il/%D7%9E%D7%94%D7%99-%D7%98%D7%95%D7%95%D7%99%D7%A0%D7%94/

 

פורטל בנושא כאב

הפורטל המוביל בנושא כאב

אז מה היה לנו בכתבה:
כתבות נוספות בנושא
טיפול הומאופתי - התחילו את מסע הריפוי שלכם
דילוג לתוכן