כאבים בעצמות – איך ניתן להעלים את הכאב?

כאבכאבי עצמות הם רגישות קיצונית, כואבת או חוסר נוחות אחרת המתרחש בעצמות. אלו הם כאבים שונים מכאבי שרירים ומפרקים, היות והם מתבטאים בעת תנועה כמו גם בזמן מנוחה. הכאב קשור לכלל המחלות המשפיעות על הפעילות או על המבנה הנורמלי של העצם.

הגורמים לכאבי עצמות

מצבים ואירועים רבים עלולים להוביל לכאבי עצמות. הגורמים האפשריים הם:

פגיעה – זהו גורם שכיח לכאבי עצמות. בדרך כלל, כאב זה מתעורר כשאדם חווה צורה כלשהי של טראומה, כגון תאונת דרכים או נפילה. השפעת הפגיעה עלולה לשבור או לסדוק את העצם, ולגרום לכאבים.

מחסור במינרלים – העצמות זקוקות למגוון ויטמינים ומינרלים כדי לשמור על חוזקן, ובכלל זה סידן וויטמין D. מחסור בחומרים אלו מוביל למצב המכונה אוסטיאופורוזיס, שהוא הסוג הנפוץ ביותר של מחלות עצם. חולים הסובלים מהשלבים המאוחרים של מחלה זו חווים בדרך כלל כאבי עצמות.

סרטן גרורתימצב זה מתחיל במקום אחר בגוף, אך מתפשט לעצמות. סרטן השד, הריאות, בלוטת התריס, הכליות והערמונית הוא בין סוגי הסרטן המתפשטים בדרך כלל לעצמות וגורמים לכאבים.

סרטן עצמות – זהו מצב בו תאים סרטניים נוצרים בעצמות, והוא נדיר הרבה יותר מאשר סרטן העצם הגרורתי. מצב זה עלול לגרום לכאבי עצמות כאשר הסרטן משבש או הורס את המבנה הנורמלי של העצם.

מחלות המפריעות לאספקת דם לעצמות – במצב זה, ללא מקור קבוע של זרימת דם, רקמת העצם מתחילה למות. זה גורם לכאב עצם משמעותי והחלשת העצם. אנמיה חרמשית היא דוגמא למצב המשבש את אספקת הדם.

זיהום – אם זיהום מתפשט לעצמות, הוא עלול לגרום למצב חמור הנקרא דלקת עצם, שיכול להרוג לתאי עצם ולגרום לכאבי עצמות.

לוקמיה – זהו סרטן מח העצם. מח העצם נמצא ברוב העצמות ואחראי על ייצור תאי עצם. חולים בסרטן הדם חווים בדרך כלל כאבי עצמות, במיוחד ברגליים.

אבחון כאבי עצמות – הרופא מבקש לזהות את הגורם הבסיסי לכאב כדי להמליץ על טיפול המפחית את הכאב באופן משמעותי או מבטל אותו. הוא יבצע בדיקה גופנית וישאל את המטופל בנוגע להיסטוריה הרפואית שלו. שאלות נפוצות כוללות את מיקום הכאב; מתי חווה אותו המטופל לראשונה?; האם הוא מחמיר?; והאם המטופל סובל מתסמינים אחרים הנלווים לכאבי העצמות. יתכן שיהיה צורך לעבור בדיקות אבחון אחרות כגון בדיקות דם, צילומי רנטגן עצם, בדיקות שטן וסריקות CT על מנת לסייע בקביעת הגורם לכאבים.

טיפול בכאבי עצמות

לאחר שהרופא קבע את הגורם לכאבים, ניתן להתחיל בטיפול. אפשרויות הטיפול כוללות:

משככי כאבים – אלו התרופות הנפוצות ביותר הנקבעות להפחתת הכאב, אך אינן מרפאות את המצב הבסיסי.

אנטיביוטיקה – אם המטופל סובל מזיהום עצם, הרופא רושם אנטיביוטיקה רבת עוצמה להריגת החיידק הגורם לזיהום.

ניתוח – במקרים מסוימים יש צורך בניתוח להסרת חלקי העצם שמתו עקב זיהום.

תוספי תזונה – חולים הסובלים מאוסטאופורוזיס צריכים לשחזר את רמות הסידן וויטמין D שלהם. הרופא יתן להם תוספי תזונה המטפלים במחסור במינרלים.

טיפולים בסרטן – כאבי עצמות הנגרמים כתוצאה מסרטן קשים לטיפול. הרופא צריך לטפל בסרטן כדי להקל את הכאב. טיפולים נפוצים כוללים ניתוח, הקרנות וכימותרפיה. במקרים מסוימים מקבל המטופל תרופה המותאמת לו אישית, המסייעת במניעת פגיעה בעצמות והקלת כאבים בחולים עם סרטן העצמות הגרורתי.

פורטל בנושא כאב

הפורטל המוביל בנושא כאב

אז מה היה לנו בכתבה:
לקבלת מחיר מיוחד עבור רכישת מכשיר בקיורלייזר
דרך המרכז לאבחון כאב השאירו פרטים
דילוג לתוכן