חוקרים ישראלים ממכון וייצמן מציעים גישה טיפולית חדשה בכאבים כרוניים

כאב כרוני, אותו כאב שחוזר על עצמו, כאב מוכר מאוד אשר עלות ללוות את האדם ימים רבים, כאב המשבש  פעמים רבות אתחוקרים ישראלים ממכון וייצמן מציעים גישה טיפולית חדשה בכאבים כרוניים ההתנהלות ופוגע רבות באיכות החיים של מי שסובל ממנו. בין סוגי הכאבים הכרוניים ניתן למנות כאבי גב, מיגרנות, כאבי מפרקים, כאבי מחזור ועוד, כאבים מוכרים אשר פעמים רבות עוצמת הכאב הולכת ומתעצמת בעיקר אם לא מטפלים בו.

מה ההבדל בין כאב אקוטי לבן כאב כרוני?

לכאב יש משמעות חשובה, יש לו מטרה, הוא לא מופיע סתם, הוא בא להתריע על משהו לא תקין שקורה בגוף. כאב יכול לבוא לידי ביטוי רק בתחושת אי נוחות קלה משהו שקל להתעלם ממנו אך הוא יכול להחריף עם הזמן  ולפגוע בתפקוד הגופני, והוא זה שלרוב מביא את האדם לפנות לרופא. כאב אקוטי הוא כאב המאותת לאדם על סיכוי לפגיעה גופנית שאם לא תטופל עלולה להביא לנזקים ארוכי טווח ואף למוות, הוא מסייע לשמור על האדם בחיים ולטפל בעצמו. למשל לאחר פציעה, כאשר חשוב שהאדם ינוח הכאב מאלץ אותו לנוח ומסייע להחלמה שלו.

לעומת הכאב האקוטי אשר מתריע על בעיה ישנם מצבים בהם האדם סובל מכאב כרוני, כאב אשר בא והולך, כאב אשר מלווה את האדם במשך תקופה ארוכה, זהו כאב אשר פוגע באיכות החיים של האדם ופעמים רבות גם במצבו הנפשי, בעיקר כאשר הוא לא מצליח למצוא לו פתרון למעט הקלה זמנית ונקודתית, והוא מוגדר כמחלה.

כיצד נהוג לטפל בכאב כרוני?

כאב כרוני נפוץ בקרב כ- 15% מאוכלוסיית העולם, כאב עוצמי אשר פוגע רבות, מגביל ומשבש את שיגרת החיים של הסובלים ממנו. הרפואה הקונבנציונלית לרוב אינה יודעת לתת מענה לסובלים מכאב כרוני למעט מתן משככי כאבים שונים, מתן זריקות מקומיות בסמוך למקום הכאב, יש אנשים וסוגי כאבים אשר טיפול בעזרת דיקור אורתופדי, אולטרסאונד או חסימה עצבית יזומה יחוו הקלה בעוצמת הכאב.

מעבר לשיטות הרפואה הקונבנציונליות מטופלים רבים הסובלים מכאב כרוני מצליחים למצוא מזור לכאב בעזרת רפואה משלימה כמו דיקור סיני, כירופרקטיקה, רפלקסולוגיה וכדומה. העולם המדעי רפואי ממשיך כל הזמן לנסות ולמצוא פתרונות אשר יעזרו לאותם אנשים הסובלים מכאב כרוני להקל על הכאב, בין אם באופן מלא ובין אם באופן חלקי, כאשר בין הגילויים האחרונים נמצא על ידי חוקרים ממכון ויצמן כי קיימת מולקולה מיוחדת האחראית על העברת תחושת הכאב במערכת העצבים.

מה הציעו החוקרים במכון ויצמן להתמודדות עם כאב כרוני?

המדענים ממכון ויצמן מציעים להתמקד במסלול בו עובר איתות הכאב במערכת העצבים ההיקפית. המידע על תחושת הכאב מגיעה מהעור למערכת העצבים המרכזית, כאשר קיים נזק לתאי עצב אלו בין אם ממצב של פגיעה או בין אם בשל מחלה נוצר סוג של קצר, מה שגורם לכך שמשוגר אות כאב על בסיס קבוע וללא כל סיבה מוסברת, זה הכאב הכרוני.

מולקולות הנקראות אימפורטינים, הנמצאות בכל תא ותפקידן הוא לשאת מטען אל תוך גרעין התא, אחד מהאימפורטינים הנקרא אלפא 3, מעורב באופן ישיר בבקרה האחראית על מסלול העברת תחושת הכאב במערכת העצבים. בבדיקות שנערכו על עכברי מעבדה הודגם כי חסימה של האימפורטין אלפא 3 יכולה לעזור למניעה של כאבים כרוניים. תגלית זו אפשרה לזהות בקרב תרופות קיימות ומאושרות תרופות אשר יתמקדו באותו מסלול איתות עצבי ואכן נמצא כי העכברים אשר קיבלו את אותן תרופות חוו הקלה בכאב העצבי ממנו סבלו.

פורטל בנושא כאב

הפורטל המוביל בנושא כאב

אז מה היה לנו בכתבה:
לקבלת מחיר מיוחד עבור רכישת מכשיר בקיורלייזר
דרך המרכז לאבחון כאב השאירו פרטים
דילוג לתוכן