כאב בקרסול

כאבים בקרסול - למה ואיך לטפל?הקרסול הוא מפרק במחבר בין כף הרגל והשוק. תפקידו לשאת את כל משקל הגוף בעת הליכה, ריצה או כל פעילות אחרת הנעשית בעמידה. זהו מפרק חזק ויציב הבנוי מעצמות, רצועות ושרירים חזקים המקיפים אותו.

המבנה החזק שלו מאפשר לו לעמוד בעומסים הגדולים המופעלים עליו במשך הפעילות הרגילה בחיי היומיום. למרות האמור לעיל, הקרסול הוא מפרק הנוטה להיפגע די בקלות. שכיחות הנזקים בקרסול היא הגבוהה ביותר מבין כל המפרקים האחרים בגוף.

הסיבות לכאבים בקרסול

נקע – תנועה סיבובית של הקרסול

כאבים בקרסול הם תופעה די שכיחה והסיבות לכך רבות. נעילת נעלי עקב גבוהות או לחילופין, כפכפים שטוחים, עלולים עם הזמן לגרום לכאבים כרוניים בקרסול. נעילת נעלים מהסוגים הללו גורמת לגידים במקום להתאמץ יתר על המידה, מאחר והעומסים המופעלים עליהם אינם מחולקים באופן שווה ומאוזן.

כמו כן שימוש לא נכון בקרסול בעת פעילות גופנית או עיסוק בספורט עלולים להביא לפציעה הכרוכה בכאבים עזים. לרוב, מדובר בנקע שהוא סיבוב הקרסול.

בפגיעה כזאת נמתחים הגידים והשרירים באזור והיא כרוכה כאמור, בכאב עז. לרוב, הנזק יהיה בחלקו החיצוני של הקרסול. בדרך כלל המקום יתנפח ויכאב מאוד והתנועה תוגבל ויהיה קשה לשקמה.

דלקת בקרסול

דלקת בקרסול עלולה להיווצר עקב מאמץ מופרז של המפרק. פגיעות אלה נפוצות בעיקר בקרב ספורטאים או אנשים בעלי משקל רב. גם מי שנועל נעלים שאינן מתאימות עלול, עם הזמן, ללקות בדלקת בקרסול.

בקרב ספורטאים פגיעות בקרסול החוזרות ונשנות הן תופעה מוכרת. הכאבים העזים הנלווים לכך ומוגבלות התנועה מנטרלים אותם מהמשך העיסוק בספורט למשך זמן ההחלמה. קרסול שננקע יהיה רגיש למדי והסיכויים שיפגע שוב הם גבוהים.

גם אנשים העוסקים בספורט באופן חובבני עלולים לפגוע בקרסוליהם אם לא יינקטו בפעולות המניעה הנכונות. אימון ללא חימום בתחילתו ומתיחות ושחרור בסופו מגבירים את הסיכון לפגיעה ולנזק בקרסוליים.

גורמים שאינם תלויים בפעילות

קיימים גורמים נוספים לכאבים בקרסול שאינם תלויים בפעילות כלשהי ולא נובעים כתוצאה מפגיעה. קרסול יכול לכאוב כתוצאה מחוסר איזון של מרכז הכובד המכני. כלומר, כאשר קיימת סטייה פנימה או החוצה במבנה הרגל.

הטיפול במקרים כאלה כולל איזון בעזרת מדרסים ונעלים מיוחדות ובשלב מאוחר יותר נדרש שיקום המתבצע באמצעות חיזוק השרירים והגידים.

מחלות אוטואימוניות או דלקות פרקים מלוות בכאבי קרסול. הניוון המתפתח במקום כתוצאה מהמחלה גורם להרס המפרק ולכאבים עזים גם בזמן מנוחה. דלקת פרקים שיגרונית תכלול סימפטומים נוספים הנלווים לכאב, לרבות חום, מפרקים נפוחים ועייפות תמידית.

שינויים ניווניים הנוצרים בגילאים מתקדמים כרוכים בכאבים בקרסול. שחיקת הסחוס במפרק המתרחשת עקב השינויים הללו, גורמת לכאבים כרוניים בכל האזור. לעיתים, הכאבים יקרינו לשאר חלקי כף הרגל.

דרכי טיפול

האפשרויות לטיפול בקרסול כואב הן מגוונות. הדבר תלוי בסיבת הכאב ובנזק הנגרם למקום. נקע מטופל, לרוב, בקירור המקום, חבישה אלסטית ומנוחה. מקרים חריפים יותר דורשים התערבות רפואית ולעיתים נדרש ניתוח, אם נגרם נזק חמור למפרק.

פגמים מולדים או עיוותים הנגרמים כתוצאה ממחלות ניווניות מטופלים בשיטות רפואיות שונות הכוללות שימוש באביזרי עזר, נעליים מיוחדות ופיזיותרפיה ייעודית. מקרים קשים דורשים התערבות כירורגית וניתוחים.

אחת משיטות הטיפול החדשני נקראת אפוסתרפיה. מדובר בשיטה חדשנית המפחיתה משמעותית את הכאבים בקרסול הנגרמים בעקבות פציעה. מערכת הליכה ייחודית, העשויה מרפידות ביו מכאניות, מורכבת על שני אזורי הדריכה (העקב וכריות כף הרגל), ומסיטה את עומס המשקל מהאזורים הכואבים.

הטיפולים באמצעות האפוסתרפיה יעילים גם בהעלאת תפקוד הקרסול ומקנים תבניות תנועה נכונות. מערכת ההליכה מותאמת אישית לכל מטופל.

פורטל בנושא כאב

הפורטל המוביל בנושא כאב

אז מה היה לנו בכתבה:
כתבות נוספות בנושא
טיפול הומאופתי - התחילו את מסע הריפוי שלכם
דילוג לתוכן