כאבים בטבור עלולים להוות סימפטום של מחלה: איך תדעו?

כאב בטבור: מה זה אומר?כאבים בטבור עלולים להוות סימפטום של מחלה המקננת בגוף. הם עלולים להופיע בפתאומיות או להתחיל כמיחוש קל המתגבר עם הזמן. יש מקרים שהכאב בטבור מתפשט לאזורים אחרים בבטן ולפעמים מגיע אפילו סמוך לקיבה.

כאשר מופיעים כאבים בטבור חשוב לגשת לרופא שיאבחן מה מקורם. לעיתים, הדבר יכול להעיד על: דלקת בתוספתן, מחלות שונות הקשורות למעי הגס, הרניה בטבור, מיגרנה אבדומינאלית, סרטן במעי הגס, הפרעות וחסימות בזרימת הדם באזור, בקע טבורי ועוד.

יש מקרים שבהם נדרש טיפול מידי, כמו בדלקת התוספתן. אם נוצרת בו חסימה הוא מתמלא במוגלה ובתוך פרק זמן מסוים עלול להתפוצץ ולסכן את חיי האדם החולה. לרוב, הטיפול יהיה ניתוח לכריתת התוספתן.

דלקת התוספתן

כאב בטבור עלול לאותת על דלקת המתהווה בתוספתן. הסימפטומים שיופיעו, ביחד עם הכאב בטבור, יהיו בחילות, הקאות, חום, גזים, איבוד תיאבון ותחושת דחף להתפנות. בתחילה יופיע הכאב באזור הטבור ולאחר מכן יתפשט לכיוון החלק הימני של הבטן התחתונה.

עוד מאפיין של דלקת התוספתן קשור בעוצמת הכאב. בתוך מספר שעות מרגע שההתקף מתחיל, החולה לא יוכל לעמוד בכאב החד ויהיה צורך דחוף לפנותו לבית החולים. הבדיקה הראשונית והשטחית לאבחון המחלה היא באמצעות לחיצה על הבטן התחתונה בחלקה הימני. מעשה זה יגרום להתגברות הכאב באופן חד ומיידי.

כפי שצוין לעיל, תוספתן דלוק עלול להתפוצץ בגוף ולסכן את חיי החולה. במקרה כזה המוגלה מתפשטת בחלל הבטן ואין מנוס מביצוע כריתה של התוספתן. לכן, במקרים כאלה, יש חשיבות הגדולה לפנות את החולה לבית החולים ממהירות הגדולה ביותר.

אולקוס

כיב (פצע) בקיבה או בתריסריון עלול להתבטא בכאב חד שיופיע בין הטבור לעצם החזה. במצבים קיצוניים של התקף כאבים חזק, המאופיין בתחושה של צריבה שורפת, יש לנסוע במהירות לחדר מיון.

המחלה נגרמת מסיבות שונות. בין היתר כתוצאה ממתח וחרדה מתמשכים, הפרשה מוגברת של מיצי קיבה, פגיעה ברירית, ושימוש בתרופות מסוימות. עישון ותזונה לא נכונה מעודדים את הכיבים ומגבירים את עוצמתם וכתוצאה מכך גם את הכאבים הנלווים.

עד לא מזמן נחשבו הכיבים בקיבה ובתריסריון (המוכרים בקרב הציבור בשם 'אולקוס') כמחלות פסיכוסומטיות, הנגרמות ומושפעות ממצבו הנפשי של האדם. מחקרים שנערכו בשנים האחרונות הפריכו את הדעה הזאת.

מסקנות החוקרים היו שהכיבים מתפתחים כתוצאה מחיידק המצוי בקיבה. בעקבות הממצאים הללו החלו בייצור תרופה לחיסול החיידק. על פי הדיווחים, יש לה הצלחה לא מועטה בטיפול במחלה. חשוב לציין שממצאי המחקרים לא פוסלים את העובדה שהמחלה מתפתחת גם כתוצאה מהגורמים שהוצגו לעיל.

אדם שחולה באולקוס יסבול, לרוב, מבחילות, צרבות, התקפי כאב חוזרים ונשנים באזור הטבור ולמעלה לכיוון החזה. עקב העובדה שמאכלים מסוגים מסוימים משפעים לרעה על הכיב, תזונאים ממליצים על דיאטה נכונה במקביל לטיפול התרופתי.

בקע טבורי

כאשר המעיים וקרום הבטן זזים ממקומם ועקב כך עוברים דרך נקודה חלשה באזור הטבור ומצטברים שם הם יוצרים מעין שק בולט הנקרא "שק השבר". המונח הרפואי של מצב זה הוא 'בקע טבורי.

הבקע הטבורי מתאפיין בנפיחות באזור הטבור, לרוב, הוא אינו מלווה בכאבים למעט במצבים של שיעול, עיטוש או מאמץ גופני.

המחלה יכולה להיות מולדת או שהיא מתפתחת במהלך החיים. במקרה הראשון הבקע הטבורי נוצר בגלל שהמקום לא התאחה כראוי לאחר שחבל הטבור נשר. קיימים מקרים לא מעטים של תינוקות הנולדים עם בקע טבורי.

הסוג השני, הבקע המתפתח במהלך החיים, מופיע, לרוב, בגילאים מבוגרים יותר. יש דעות אשר לפיהן הוא נוצר כתוצאה ממאמץ גופני מוגבר ופתאומי, אולם, עד כה לא ניתן להן כל בסיסי מדעי שאפשר להסתמך עליו.

עד גיל שש שנים רבים הסיכויים שהבקע הטבורי ייסגר מעצמו. בגילאים בוגרים יותר, יש צורך בניתוח.

פורטל בנושא כאב

הפורטל המוביל בנושא כאב

אז מה היה לנו בכתבה:
כתבות נוספות בנושא
טיפול הומאופתי - התחילו את מסע הריפוי שלכם
דילוג לתוכן