אבחון טיפול ומניעה

פציעות ספורט נפוצות

ספורטאין כמעט ספורטאי, מקצועי או חובבן שלא חווה במהלך חייו פציעת ספורט כלשהי. פציעות הספורט נגרמות בעיקר כתוצאה ממאמץ יתר או מביצוע תנועה לא נכונה, ובמקרים רבים יכולות להשבית מפעילות גופנית לאורך זמן רב.

על מנת למנוע את פציעות הספורט, חשוב מאוד להקפיד על חימום ומתיחות, שמירה על מאמץ סביר (והגברת המאמץ על פי סרגל מאמצים) וביצוע בדיקות רפואיות במידת הצורך.

חשוב לזכור שאימון נכון אשר מותאם לרמת המתאמן יכול למנוע את רוב פציעות הספורט, ועל כן מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע מתאים לפני שמתחילים להתאמן בצורה אינטנסיבית.

מתי מופיעות פציעות ספורט?

פציעות ספורט מופיעות במספר מקרים עיקריים:

פציעות ספורט מסוג "שימוש יתר"

אחת הפציעות הנפוצות ביותר בעולם הספורט היא פציעה מסוג "שימוש יתר" – פציעה באיברים שונים בגוף המושגת על רקע הפעלה ממושכת של אותו איבר. עם הזמן, ההפעלה הממושכת של האיבר גורמת לשחיקת מבנים אנטומיים שונים (כמו העצם, גידים או שרירים) ומתחיל להופיע כאב. פציעה מסוג שימוש יתר אופיינית בעיקר בענפי ספורט בהם מופעלת קבוצת שרירים מצומצמת באופן אינטנסיבי ביותר, כמו טניס אשר יכול לגרום לפציעות מרפק וכתף או ריצה אשר יכולה לגרום לשברי מאמץ.

דלקות במפרקים ובגידים

כאשר מבצעים פעילות גופנית, מופעלים על המפרקים והגידים עומסים אדירים, אשר יכולים לגרום לפגיעה בהם. ביצוע פעולה חדה ולא נכונה יכול להוביל לקריעת גידים או רצועות, כפי שלדוגמא קורה לכדורסלנים רבים. מלבד זאת, עומס ממושך יכול להוביל להתפתחות דלקת במפרקים, אשר נחשבת לטורדנית וקשה מאוד לטיפול.

דרכים למניעת פציעות

פציעות ספורט הן דבר נפוץ, אך ניתן למנוע את התפתחות הפציעות על ידי הקפדה על מספר כללים חשובים:

Exit mobile version