אבחון טיפול ומניעה

דלקת בתוספתן (אפנדיציטיס)

אפנדיציטיסדלקת בתוספתן, המוכרת בשם "אפנדיציטיס" היא מצב בו התוספתן הופך לדלקתי ומתמלא במוגלה. זהו מצב שכיח ביותר בגילאים 10 עד 30, ובדרך כלל מסתיים בניתוח קל להוצאת התוספתן.

התוספתן הוא איבר קטן (בגודל של זרת) היוצא מחלקו הימני של המעי הגס. במקרים שונים, התוספתן מפתח דלקת קשה, על רקע חסימה או זיהום, אשר ללא טיפול עשויה לגרום להתפוצצות שלו ולנזק חמור ביותר.

אפנדיציטיס מזוהה על ידי כאב ברביע הימני התחתון של הבטן, אך לא תמיד זהו הסימן העיקרי, ופעמים רבות הכאב מפושט מאוד והופך לממוקם רק לאחר זמן רב.

ההרגשה הכללית והסימנים של דלקת התוספתן

דלקת בתוספתן היא מצב חריף ביותר, שמאופיין על ידי התלונות הבאות:

סימנים כלליים נוספים של דלקת התוספתן

מלבד הסימנים שתוארו, דלקת התוספתן עלולה לגרום לסימנים כלליים אחרים. אחד הסימנים הנפוצים ביותר הוא בחילה והקאות, הנגרמים אצל רוב החולים בדלקת התוספתן. מלבד זאת, קיימת תחושה כללית רעה המלווה בחום 37.5-38.5 ובאובדן תיאבון. בנוסף, עלולים להיגרם שינויים בפעולת המעיים המתבטאים בשלשול, עצירות או גזים.

אבחנה

מלבד הסימנים המאפיינים והבדיקה הפיזיקלית, חשוב להגיע להגיע לאבחנה מתאימה בזמן. כזכור, הטיפול בדלקת בתוספתן הוא ניתוח להסרת התוספתן ואבחנה שגויה עלולה לגרום לניתוח מיותר ולכריתת התוספתן ללא סיבה.

בדיקת דם ושתן – בדיקת דם יכולה להראות עלייה בספירה הלבנה שמעידה על זיהום. בבדיקת השתן, רוצים לשלול מצבים אחרים שגורמים לסימנים דומים כמו דלקת בדרכי השתן או אבנים בכליות (הגורמים להופעת כדוריות דם אדומות בשתן).

ראו גם:

נפיחות בבטן

תסמונת המעי הרגיז

Exit mobile version